Kilpailuohjeet

Kilpailuohjeet 2023 

Sarjat: M/N yl, 40, 50, 18, 14 ja M/N kunto
Matkat: uinti 200m, pyöräily 10km, juoksu 3km
Lähdöt: porrastetusti alkaen klo 18.30 seuraavasti: 
klo 18.30 Myl, M18
klo 18.31 Nyl, N18
klo 18.32 M40, M50
klo 18.33 M kunto
klo 18.34 N40, N50, N14, M14 
klo 18.35 Nkunto 

Kilpailumateriaali: Kilpailijat noutavat kilpailunumerot ja ajanottotägin infosta Hauhotalon pihalta klo 16.30-17.45. Numero ja ajanottotägi palautetaan kilpailun jälkeen niille osoitettuun paikkaan maalialueella.

Jälki-ilmoittautuminen 
Jälki-ilmoittautuminen  kisapaikalla klo 17:00-17:45 (Jos paikkoja jää jäljelle)
Maksu 35 eur/aikuiset, 15 eur/nuoret. Vain tasarahamaksu käteisellä tai liikuntasetelit.

Ajanotto: Osallistujille jaetaan ajanottoa varten ajanottotägi, joka tulee kiinnittää ennen lähtöä nilkkaan, niin että punainen tägi osoittaa ulospäin. Tägissä on kiinteä tarranauha, jonka avulla sen saa hyvin kiinnitettyä. Tarkista kuitenkin, että tägi on tukevasti kiinnitetty nilkkaan ennen lähtöä. Jos käytät markäpukua, älä laita tägiä sen alle.

Palauttamattomasta tägistä peritään 50 euron maksu. Oman täginumeron voi tarkistaa lähtölistasta kilpailupaikalla. Numero on kirjattu listaan oman kilpailunumeron jälkeen.

Varusteet: Hauhotalon takana on kaksi isoa telttaa varattu pukeutumista varten. Hauhotalon eteisestä löytyvät wc:t, suihkuja ei ole. Varustus on muuten vapaa, mutta pyöräilyosuudella pyöräilykypärä on pakollinen. Numeron tulee olla näkyvissä kilpailijan ETUPUOLELLA pyöräilyosuudelle lähdettäessä. Huolehdithan, että numero on ajanottajien helposti nähtävillä. Järjestäjät tarjoavat hakaneulat numerolapun kiinnitykseen, mikäli haluat virittää numeron yllesi esim. kuminauhalla, varaa omat tarvikkeet mukaasi.

Eri suoritusosioiden varustus tulee olla sijoitettuna seuraavasti:

Uintiosuuden varustus tulee kilpailijalla olla yllään lähtöhetkellä. Numero saa olla kiinnitettynä uintiasuun, mutta se ei ole pakollista. Tägi tulee olla kiinnitettynä vasempaan nilkkaan. Huomioi, että tägi EI OLE märkäpuvun tai kompressiosukan /-säärystimen alla.

Pyöräilyosuuden varustus jätetään pyörän kanssa kilpailukeskuksen vaihtoalueelle ennen kilpailun alkua. Kilpailukeskuksessa on uinnin aikana valvonta järjestäjien puolesta, mutta osallistujat vastaavat itse varusteistaan.

Juoksuosuuden varustus tulee olla jätettynä kilpailukeskuksen vaihtoalueelle ennen kilpailun alkua. Pyöräpaikat ovat vaihtoalueella vapaasti valittavissa ennen kilpailun alkua. Osallistuja käyttää samaa paikkaa koko kilpailun ajan. Pyörällä ajo vaihtoalueella on kielletty.

Kilpailun kulku:

Tutustu reittikarttoihin tästä.

Uinti: Uintia valvoo Hauhon VPK:n pelastusvene miehistöineen. Startti tapahtuu porrastetusti Mikonheikinahteen uimarannalta. Laiturille ei saa mennä. Ranta on matala ja hiekoitettu. Seuraava lähtöerä ryhmittyy veteen välittömästi ensimmäisen startin tapahduttua. Lähtöryhmät ryhmittyvät rantaan johtavalle kujalle ennen starttia. Noudattakaa kuulutuksen sekä lähtötoimitsijoiden antamia ohjeita. Lähtöpaikka on merkitty veteen kahdella sinisellä poijulla.

Vedessä kannattaa ryhmittyä valmiiksi oman oletetun vauhdin mukaan siten etteivät rauhallisemmat uimarit jää ensimetreillä vauhdikkaampien jalkoihin. Uimarit kiertävät Hauhon uuden palolaiturin. Kaikki punaiset poijut jäävät uimarin oikealle puolelle. Kaikki osallistujat nousevat vedestä samasta merkitystä kohdasta, rannasta katsoen laiturin oikealta puolelta, veneenlaskupaikan kohdalta.

Seuraa uinnin jälkeen siirtymätaipaleella viitoitusta. Viitoitus on osin sama kuin loppusuora, jolta poiketaan ennen maalia vaihtoalueelle. Uintiosuuden ajanotto tapahtuu siirtymäosuudella kirkon edessä.

Pyöräily: Pyörät ja muu kilpailuvarustus jätetään ennen kilpailua kilpailukeskuksessa sijaitseviin telineisiin, jotka ovat vapaasti valittavissa. Siirtymätaival rannasta kilpailukeskukseen on asfalttia sekä matoin päällystettyä hiekkatietä, joten siirtymä onnistuu myös paljain jaloin. Rantaan ei ole varattu tilaa kilpailuvarusteille. Numeron tulee olla puettuna näkyvästi ETUPUOLELLE pyöräilyosuudelle lähdettäessä. Numero toimii ajanoton varmistuksena.

Pyörällä ajaminen vaihtoalueella on turvallisuussyistä kielletty! Satulaan saa nousta vasta vaihtoalueen päättymisen merkkinä olevan laudan jälkeen. Pyöräilyn päättyessä satulasta on noustava ennen laudan ylittämistä.

Pyöräilyreitti kulkee Hauhontietä pitkin 5km Eteläisiin päin, missä on merkitty kääntöpaikka. Pyöräily päättyy kilpailukeskuksena olevan Hauhotalon pihaan, jossa kilpailija jättää pyörän ja pyöräilyvarustuksensa ennen kisaa valitsemaansa telineeseen. Pyöräily tapahtuu liikennöidyllä asfalttitiellä, jolla kilpailijoiden tulee noudattaa erityistä varovaisuutta ja liikennesääntöjä. Kääntöpaikalla ja isossa risteyksessä lähellä kilpailukeskusta on liikenteenohjaus. VARO AUTOJA!

Huom! Pyöräilykypärä on pakollinen

Pyöräilyosuuden ajanotto tapahtuu pyöräilyn päättyessä. Numeron tulee olla näkyvästi etupuolella. Numero toimii ajanoton varmistuksena.

Juoksu: Mikäli kilpailijalla on varusteita, joita hän haluaa käyttää ainoastaan juoksuosuudella, tulee ne jättää vaihtoalueelle valittuun paikkaan ennen kilpailun alkua. Valitulle paikalle jätetään pyörä ja muut pyöräilyvarustukset juoksuosuudelle siirryttäessä. Juoksuosuus on merkitty maastoon punakeltaisin viirein ja opastekyltein. Juoksuosuudelle lähdetään Hauhotalon takaa. Tutustu lähtöön ja maaliintuloon sekä kilpailuradasta olevaan opaskarttaan huolellisesti ennen kilpailun alkua.

Juoksuosuuden aika sekä samalla kilpailun kokonaisaika ratkeaa maaliviivalla. Numeron on oltava näkyvillä kilpailijan etupuolella. Numero toimii ajanoton varmistuksena. Kilpailija ei saa poistua merkityltä reitiltä matkan varrella. Tutustu reittikarttaan huolellisesti ennen lähtöä.

Palkinnot: Kisailijoiden tultua maaliin kisakeskuksessa. Kuntosarjoissa arvontapalkinnot.

Tulokset ja kuvia: On nähtävissä kilpailun jälkeen järjestäjien kotisivuilla: www.oikeareitti.net
Kilpailun aikana tuloksia voi seurata online: Tulokset 2023

Kahvio: Kisapaikalla kilpailijoita, huoltajia ja kannustajia palvelee kisakahvio Hauhotalon pihassa.

Pysäköinti:  Järjestäjien opastama pysäköintialue on Hauhon Puutyöpalvelun hallin pihalla osoitteessa Vihniöntie 16, 14700 Hauho. Noudata kisajärjestäjien ohjeita ja opasteita pysäköintiin siirtyessäsi. Kilpailukeskuksessa (Hauhotalo, Kirkkotie 5) ei ole pysäköintitilaa kilpailijoille. Kävelymatkaa pysäköintipaikalta kilpailukeskukseen on noin 400 metriä.

Huom! Hauhon jokamiestriathlon on leikkimielinen tapahtuma, jonka osallistujia ei ole järjestäjien puolesta vakuutettu, eli jokainen osallistuu omalla vastuullaan. Huolehdithan vakuutusturvastasi. Osallistumismaksuja ei palauteta eikä osallistumisoikeutta siirretä seuraavalle vuodelle osallistujan peruessa ilmoittautumisensa tai jouduttaessa peruuttamaan koko tapahtuma sääolosuhteiden vuoksi. Osallistumisoikeuden voi maksutta siirtää toiselle kilpailijalle jälki-ilmoittautumisajan päättymiseen saakka.

REIPASTA URHEILUMIELTÄ!

Oikea Reitti Oy & Hauhon Sisun suunnistajat