Kilpailuohjeet

VII HOLLOLAN MAASTOTRIATHLON 7.6.2020

Sarjat ja matkat:

Pitkä: Uinti 900 m + pyöräily 21 km + juoksu 6 km, Myl, Nyl, M40, N40, M50 ja N50

Lyhyt: Uinti 300 m + pyöräily 10,5 km + juoksu 3 km, Myl, Nyl, M40, N40, M50, N50, M18, N18, Mkunto ja Nkunto

Lasten triathlon: Uinti 100m + Pyöräily 3 km + juoksu 1,5 km, P/T 14, 12, ja 10v

Lähtö:

Pitkä klo 12.00
Lyhyt  klo 12.30
Lasten triathlon klo 12:45

Jälki-ilmoittautuminen: Jälki-ilmoittautuminen maksuineen mielellään tasarahalla tai liikuntaseteleillä tulee suorittaa infoon klo 10:00-11:30.

Kilpailumateriaali: Ennakkoon normaalilla osallistumismaksulla ilmoittautuneet kilpailijat noutavat kilpailumateriaalin (numero + ajanottochip) infosta klo 10.00-11.30. Numerot ja chippi palautetaan kilpailun jälkeen niille osoitettuun paikkaan maalialueella.

Opastus: Valtatieltä 12 Hollolan kuntakeskuksesta, Tiilijärventien risteyksestä. Kilpailukeskus Vähä-Tiilijärven uimaranta, Vähä-Tiilijärvenkuja, Hollola. Paikoitus Heinsuon urheilukeskuksessa, osoite Tiilijärventie 10.

Varusteet:
Uimarannalla on pukeutumistilana teltta, jossa on omat puolet naisille ja miehille, myös rannan pienet pukukopit ovat käytettävissä. WC sijaitsee pukeutumisteltan takana. Kilpailun jälkeen Heinsuon urheilukeskuksen suihkut ja pukutilat ovat kilpailijoiden vapaassa käytössä. Matkaa kilpailupaikalta n. 800 metriä. Juomavettä on saatavilla vain urheilukeskuksesta.

Varustus on muuten vapaa, mutta pyöräilyosuudella pyöräilykypärä on pakollinen. Numeron tulee olla näkyvissä kilpailijan etupuolella koko juoksu- ja pyöräilyosuuden ajan. Huolehdithan, että numero on ajanoton helposti edestä nähtävissä.  Järjestäjät tarjoavat hakaneulat numerolapun kiinnitykseen. Mikäli haluat virittää numeron yllesi esimerkiksi kuminauhalla, varaa omat tarvikkeet mukaasi.

Kilpailun aikana vaihtopisteissä tai uudelle kierrokselle lähdettäessä ei ole järjestäjän toimesta tarjolla juottopistettä. Maaliin tultaessa kilpailijoille on tarjolla vettä.

Ajanotto: Kilpailijat saavat ajanottotägin kilpailua varten infosta. Tägi tulee olla mukana koko kilpailun ajan. Se tulee kiinnittää nilkkaan tukevasti mukana olevan tarranauhan avulla. Halutessaan tägin pysyvyyttä voi vahvistaa vaikka teipillä. Palauttamattomasta  tägistä peritään 50 euron maksu.

Eri suoritusosioiden varustus tulee olla sijoitettuna seuraavasti:

Uintiosuuden varustus tulee kilpailijalla olla yllään lähtöhetkellä. Numero saa olla kiinnitettynä uintiasuun, mutta se ei ole pakollista. Tarkistathan että ajanottotägi on nilkassa lähtöhetkellä.

Pyöräilyosuuden varustus jätetään pyörän kanssa kilpailukeskuksen vaihtoalueelle ennen kilpailun alkua. Osallistujat vastaavat itse varusteistaan.

Juoksuosuuden varustus jätetään kilpailukeskuksen vaihtoalueelle ennen kilpailun alkua. Pyöräpaikat ovat vaihtoalueella vapaasti valittavissa ennen kilpailun alkua. Osallistuja käyttää samaa paikkaa koko kilpailun ajan. Vaihtoalue on punaisten puuaitojen rajaama alue. Pyöräily vaihtoalueella on kielletty.

Kilpailun kulku:

Uinti: Uintia valvoo Hollolan VPK:n pelastusvene miehistöineen. Startti tapahtuu porrastetusti klo 12.00/12.30/12:45 rannalta katsottuna oikean puoleisen laiturin oikealta puolelta. Noudattakaa kuulutuksen antamia ohjeita.

Lähdössä kannattaa ryhmittyä valmiiksi oman oletetun vauhdin mukaan siten, etteivät rauhallisemmat uimarit jää ensimetreillä vauhdikkaampien jalkoihin. Uimarit kiertävät veteen kahdella poijulla merkityn reitin. Kaikki osallistujat nousevat vedestä samasta kohdasta laitureiden välistä. Pitkän matkan uintiosuudella rantaudutaan 300 ja 600 metrin uinnin jälkeen. Rantautuessa kierretään laituri. Lasten triathonissa kierretään omat erilliset poijut huomattavasti lähempää rantaa.

Uintiosuuden ajanotto tapahtuu vaihtoalueelle saavuttaessa.

Pyöräily: Pyörät ja muu kilpailuvarustus jätetään ennen kilpailua kilpailukeskuksessa sijaitseviin telineisiin, jotka ovat vapaasti valittavissa. Numeron tulee olla puettuna pyöräilyosuudelle lähdettäessä. Pyörällä ajaminen vaihtoalueella on turvallisuussyistä kielletty!

Pyöräilyosuus ajetaan vastapäivään yhtenä (lyhyt matka) tai kahtena (pitkä matka) 10 km lenkkinä. Lenkki kiertää Tiilikankaan kuntouria, nousten lähes Tiirismaan huipulle. (katso erillinen ohje ja karttakuva). Pyöräilyosuudesta suurin osa on kovapohjaista kuntorataa, mutta osittain myös leveää metsäpolkua ja kapeaa teknistä ajoa vaativaa pikkupolkua. Pyöräily päättyy kilpailukeskukseen, jossa kilpailija jättää pyörän ja pyöräilyvarustuksensa ennen kisaa valitsemaansa telineeseen. Noudata varovaisuutta vauhdikkaissa laskuissa, reitillä saattaa olla kuntoilijoita.
Lasten triathlon kiertään Vähä- ja Keski-Tiilijärven. Seuraa omia opasteita ja opastajia.

Pyöräilyreitti on merkitty maastoon muovinauhalla (risteykset) sekä nuoliopastein. Pitkällä matkalla toiselle kierrokselle lähdetään kiertäen kilpailukeskus tulosuunnasta katsoen oikealta. Pyöräilyosuuden ajanotto tapahtuu juoksuosuuden alkaessa ja päättyy vaihtoalueelle saavuttaessa. Lisäksi pitkällä matkalla saadaan väliaika ja molemmilla matkoilla ns varoitus hieman ennen kilpailukeskukseen saapumista. Huom! Pyöräilykypärä on pakollinen!

Voit ladata pyöräilyn reittikartan (pdf) TÄSTÄ

Juoksu: Mikäli kilpailijalla on varusteita, joita hän haluaa käyttää ainoastaan juoksuosuudella, tulee ne jättää vaihtoalueelle valittuun paikkaan ennen kilpailun alkua. Samalle paikalle jätetään pyörä ja muut pyöräilyvarustukset juoksuosuudelle siirryttäessä.
Lasten Triathlon kiertää Vähä-Tiilijärven. Seuraa omia opasteita ja opastajia.

Juoksuosuus on merkitty maastoon muovinauhalla ja merkkiviirein. Tutustu lähtöön ja maaliintuloon sekä reittikarttaan huolellisesti ennen kilpailun alkua. Juoksuosuuden aika sekä samalla kilpailun kokonaisaika ratkeaa maaliviivalla.

Voit ladata juoksun (pdf) reittikartan TÄSTÄ

Palkinnot: Palkintojenjako suoritetaan välittömästi kilpailun päätyttyä kilpailukeskuksessa n. klo 14:30. Sarjojen 3 parasta palkitaan, kuntosarjassa palkinnot arvotaan osallistujien kesken.

Tulokset: Tulokset ovat nähtävissä kilpailun jälkeen osoitteessa: www.oikeareitti.net/maastotriathlon

Kahvio:

Huom! Hollolan maastotriathlonin osallistujia ei ole järjestäjien puolesta vakuutettu, eli jokainen osallistuu omalla vastuullaan.

REIPASTA URHEILUMIELTÄ KAIKILLE!