Leijona-triathlon, kilpailuohjeet

Sarjat: M/N yl, 40, 50, 18, 14 ja M/N kunto sekä Joukkuentriathlon

Matkat: uinti 200m, pyöräily 12km, juoksu 3km

Lähdöt: porrastetusti alkaen klo 18.30 seuraavasti (alustava suunnitelma):
klo 18.30 Myl, Nyl, M40, M50,
klo 18.33 N40, N50, M18, N18 M14, N14, Mkunto, Nkunto, Joukkuetriathlon

Online tulospalveluun pääset TÄSTÄ

Kilpailumateriaali: Kilpailijat noutavat kilpailunumerot ja ajanottotägin infosta Step-Opiston pihalta klo 16.30-17.45. Numero ja ajanottotägi palautetaan kilpailun jälkeen niille osoitettuun paikkaan maalialueella.

Jälki-ilmoittautuminen:  
Jälki-ilmoittautuminen  kisapaikalla klo 17:00-17:45 (Jos paikkoja jää jäljelle)
Maksu 40 eur/aikuiset, 20 eur/nuoret, 75 eur/Joukkuetriathlon. Käteismaksu, liikuntasetelit (Smartum, Edenred) tai MobilePay 044-5805455

Ajanotto:
Osallistujille jaetaan ajanottoa varten ajanottotägi, joka tulee kiinnittää ennen lähtöä nilkkaan, niin että punainen tägi osoittaa ulospäin. Tägissä on kiinteä tarranauha, jonka avulla sen saa hyvin kiinnitettyä. Tarkista kuitenkin, että tägi on tukevasti kiinnitetty nilkkaan ennen lähtöä. Jos käytät markäpukua, älä laita tägiä sen alle.

Palauttamattomasta tägistä peritään 50 euron maksu. Oman täginumeron voi tarkistaa lähtölistasta kilpailupaikalla. Numero on kirjattu listaan oman kilpailunumeron jälkeen.

Varusteet:
Step-opiston asuntolassa (katso tapahtumakeskukartta) on kaksi pukuhuonetta varattu pukeutumista varten. Asuntolasta löytyvät myös wc:t ja suihkut. Varustus on muuten vapaa, mutta pyöräilyosuudella pyöräilykypärä on pakollinen. Numeron tulee olla näkyvissä kilpailijan ETUPUOLELLA pyöräilyosuudelle lähdettäessä. Huolehdithan, että numero on ajanottajien helposti nähtävillä. Järjestäjät tarjoavat hakaneulat numerolapun kiinnitykseen, mikäli haluat virittää numeron yllesi esim. kuminauhalla, varaa omat tarvikkeet mukaasi.

Eri suoritusosioiden varustus tulee olla sijoitettuna seuraavasti:

Uintiosuuden varustus tulee kilpailijalla olla yllään lähtöhetkellä. Numero saa olla kiinnitettynä uintiasuun, mutta se ei ole pakollista. Tägi tulee olla kiinnitettynä vasempaan nilkkaan. Huomioi, että tägi EI OLE märkäpuvun tai kompressiosukan /-säärystimen alla.

Pyöräilyosuuden varustus jätetään pyörän kanssa kilpailukeskuksen vaihtoalueelle ennen kilpailun alkua. Kilpailukeskuksessa on uinnin aikana valvonta järjestäjien puolesta, mutta osallistujat vastaavat itse varusteistaan.

Juoksuosuuden varustus tulee olla jätettynä kilpailukeskuksen vaihtoalueelle ennen kilpailun alkua. Pyöräpaikat ovat vaihtoalueella vapaasti valittavissa ennen kilpailun alkua. Osallistuja käyttää samaa paikkaa koko kilpailun ajan. Pyörällä ajo vaihtoalueella on kielletty.

Kilpailun kulku:

Uinti: Uintia valvoo Ruokolahden VPK:n pelastuslautta miehistöineen. Startti tapahtuu porrastetusti opiston rannasta, grillikatoksen takaa matalasta rantavedestä. Ranta on matala ja hiekoitettu. Seuraava lähtöerä ryhmittyy veteen välittömästi ensimmäisen startin tapahduttua. Lähtöryhmät ryhmittyvät rantaan ennen starttia. Noudattakaa kuulutuksen sekä lähtötoimitsijoiden antamia ohjeita. Lähtöpaikka on merkitty veteen kahdella poijulla.
Vedessä kannattaa ryhmittyä valmiiksi oman oletetun vauhdin mukaan, siten etteivät rauhallisemmat uimarit jää ensimetreillä vauhdikkaampien jalkoihin. Uintiosuus uidaanrannan suuntaisesti, niin että vedessä oleva poiju kierretään uintisuuntaan nähden vasemmalta. Poijun kohdalta käännytään rantaan ja uintiosuus päättyy opiston rantasaunan rantaan.

Siirtymätaival rannasta kilpailukeskukseen on nurmikkoista polkua ja asfalttia, joten siirtymä onnistuu myös paljain jaloin. Rantaan ei ole varattu tilaa kilpailuvarusteille. Seuraa uinnin jälkeen siirtymätaipaleella viitoitusta. Viitoitus on osin sama kuin loppusuora, jolta poiketaan ennen maalia vaihtoalueelle. Uintiosuuden ajanotto tapahtuu siirtymäosuudella.

Pyöräily: Pyörät ja muu kilpailuvarustus jätetään ennen kilpailua kilpailukeskuksessa sijaitseviin telineisiin, jotka ovat vapaasti valittavissa. Numeron tulee olla puettuna näkyvästi ETUPUOLELLE pyöräilyosuudelle lähdettäessä. Numero toimii ajanoton varmistuksena.
Pyörällä ajaminen vaihtoalueella on turvallisuussyistä kielletty! Satulaan saa nousta vasta vaihtoalueen päättymisen merkkinä olevan laudan jälkeen. Pyöräilyn päättyessä satulasta on noustava ennen laudan ylittämistä. Kohta on ns ylätasanteella.

Pyöräilyreitti kulkee pääsääntoisesti jalkakäytävää myöden kiertäen ns patotien lenkin. Opistolta lähdettäessä käännytään oikealle kohti Imatraa. Käännyttäessä Patotielle, on pyöräilijöiden ajettava tien oikeaa laitaa. Patotien osalta pyöräilu tapahtuu liikennöidyllä tieosuudella, jolla kilpailijoiden tulee noudattaa erityistä varovaisuutta ja liikennesääntöjä. Vanhan Vaittilan koulun kohdalla kilpailijat ohjataan takaisin pyörätielle, jota myöden ajetaan takaisin opistolle. Reitillä on muutamia todella tiukkoja 90 asteen käännöksiä (näissä ohjaaja paikalla), joten ajaessa tulee ne ottaa huomioon. Pyöräily päättyy kilpailukeskuksena olevan Step-opiston pihaan, jossa kilpailija jättää pyörän ja pyöräilyvarustuksensa ennen kisaa valitsemaansa telineeseen.

Huom! Pyöräilykypärä on pakollinen

Pyöräilyosuuden ajanotto tapahtuu pyöräilyn päättyessä. Numeron tulee olla näkyvästi etupuolella. Numero toimii ajanoton varmistuksena.

Juoksu: Mikäli kilpailijalla on varusteita, joita hän haluaa käyttää ainoastaan juoksuosuudella, tulee ne jättää vaihtoalueelle valittuun paikkaan ennen kilpailun alkua. Valitulle paikalle jätetään pyörä ja muut pyöräilyvarustukset juoksuosuudelle siirryttäessä. Juoksuosuus on merkitty maastoon yhtenäisellä nauhalla ja opastekyltein. Juoksuosuus suortetaan kahtena 1,5 km lenkkinä. Juoksuosuudelle lähdetään opiston pihasta kohti rantaa ja käännytään noin 100 metrin juoksun jälkeen vasemmalle. Ensimmäisen kierroksen jälkeen käännytään oikealle (seuraa opasteita ja ohjausta). Toisen kierroksen jälkeen juostaan vaihto-/maalialueelle ja valitaan oikean puoleinen kaista maaliin. Tutustu lähtöön ja maaliintuloon sekä kilpailuradasta olevaan opaskarttaan huolellisesti ennen kilpailun alkua.

Juoksuosuuden aika sekä samalla kilpailun kokonaisaika ratkeaa maaliviivalla. Numeron on oltava näkyvillä kilpailijan etupuolella. Numero toimii ajanoton varmistuksena. Kilpailija ei saa poistua merkityltä reitiltä matkan varrella. Tutustu reittikarttaan huolellisesti ennen lähtöä.

Joukkuetriathon:
Joukkuetritahlonissa joukkue voi muodostua 2-3 osallistujasta. Kaksi henkisessä joukkueessa jäsen A suorittaa uinti- ja juoksuosuuden ja jäsen B pyöräilyosuuden. Kolmehenkisessä joukkueessa jokaisella on oma laji suoritettavana.
Joukkueen vaihdot tapahtuvat vaihtoalueella. Viestikapulana toimii ajanottotägi, jonka joukkueen jäsenet siirtävät edellisen osuuden suorittajan jalasta seuraavan osuuden suorittajan jalkaan.  Joukkuetriathlonia koskevat samat suorituskuvaukset kuin muitakin sarjoja.

Palkinnot:
Kisailijoiden tultua maaliin kisakeskuksessa. Kuntosarjoissa ja joukkuetriathlonissa arvontapalkinnot.

Tulokset ja kuvia:
On nähtävissä kilpailun jälkeen järjestäjien kotisivuilla: www.oikeareitti.net

Kahvio:
Kisapaikalla kilpailijoita, huoltajia ja kannustajia palvelee kisakahvio Step-opiston pihassa.

Pysäköinti: 
Pysäköinti tapahtuu Ruokolahden Step-opiston pihalla osoitteessa Opistontie 21, 56100 Ruokolahti. Tie opistolle suljetaan klo 18:00, jos saavut paikalle tämän jälkeen, paikoitus läheisen Neste huoltamon pihassa. Noudata kisajärjestäjien ohjeita ja opasteita.

Huom! Ruokolahden Leijona-triathlon on leikkimielinen tapahtuma, jonka osallistujia ei ole järjestäjien puolesta vakuutettu, eli jokainen osallistuu omalla vastuullaan. Huolehdithan vakuutusturvastasi. Osallistumismaksuja ei palauteta eikä osallistumisoikeutta siirretä seuraavalle vuodelle osallistujan peruessa ilmoittautumisensa tai jouduttaessa peruuttamaan koko tapahtuma sääolosuhteiden vuoksi. Osallistumisoikeuden voi maksutta siirtää toiselle kilpailijalle jälki-ilmoittautumisajan päättymiseen saakka.

REIPASTA URHEILUMIELTÄ!

Oikea Reitti Oy & Ruokolahden Rajun lentopalloilijat