Muutosten syksy

Juuri nyt elellään syksyn märimpiä aikoja ja Oikean Reitin toiminnassa myös hiljaisempaa aikaa. Moni onkin ehkä ihmetellyt mitä nyt on menossa ja ehkä jo kuullutkin syksyn tuomista pienistä muutoksista.

Tähän syksyyn lähdettiin hieman uusista asetelmista, kun Mikko päätti ottaa irtioton vanhasta arjestaan ja hypätä kokonaan yrittäjyyden vietäväksi. Näin Hauhon Yhtenäiskoulun oppilaat saavat henkäistä helpotuksesta, kun Mikko ei kokopäiväisesti ole heitä siellä liikuttamassa. Tosin kyllähän siellä on tullut jo muutamaan otteeseen piipahdettua, pikku kullannuppuja virkistämässä. Syksyllä kuuluteltiin koululaisten yleisurheilukisoissa ja järjestettiin jo kolmas Hauho Liikkuu -liikuntatapahtuma. Aivan upeana tsempparina muuten toimi maailmanmestari Amanda Kotaja.

Syksy on ollutkin hyvin monimuotoinen ja monipuolinen. Erilaisia projekteja on tullut ja mennyt ja tekemistä on riittänytkin. Joku vääräleuka onkin tokaissut, että eihän tuossa enää ehtisi koulussa käymäänkään. Olkoon se hyvä merkki siitä, että yrittäjän arjessa työtehtäviä on ollut ja tulee myös olemaan.

No mitä syksyyn on sitten kuulunut. Elokuun pääprojekti oli ehdottomasti ensimmäistä kertaa järjestetyn Valtteri Bottas Duathlon -tapahtuman kilpailujärjestelyiden organisointi ja toteutus. Urakka oli iso ja siitä selvittiin hienosti. Kiitos yhteistyöstä kuuluun Pajulahden porukoille ja tietysti Valtterille taustajoukkoineen. Vielä kun samaan viikonloppuun osui nuorten suunnistajien huipputapahtuma Nuorten Jukola Porvoossa oman seurani OK Trianin isännöimänä, niin tekemistä riitti lähes kellon ympäri. Molemmat tapahtumat onnistuivat hienosti. Erityisesti areenatuotannolliset kokonaisuudet nettitv-lähetyksiä myöden olivat todella hyvät. Niistä voi olla aidosti ylpeä.

 

Syyskuussa hypättiinkin sitten ihan eri projektin kimppuun, kun saimme järjestely-vastuun Hämeenlinnan kaupungin opettajien koulutuspäivän koordinoinnista. Mel-koinen urakka olikin edessä, kun pajalukujärjestys yli 100 pajan tarjonnalla pistettiin kasaan ja yhteistyössä Evention kanssa muokattiin ensimmäistä kertaa ilmoittautu-misjärjestelmä, josta opettajat saivat oman lukujärjestyksensä valintojen mukaan. Hienosti soljuivat yli 500 opettajaa pajasta toiseen ja kokonaisuus sai hyvän vastaanoton.

Näiden isompien projektien lisäksi tietysti vauva- ja perheuinti polskuttaa viikoittain aina sunnuntai- ja maanantai-iltaisin. Uinneissa on mukana tällä hetkellä upea lähes 100 uimarin joukko vanhempineen. Tehotreeni kokivat tälle talvea uudistuksen. Nyt yhteistyössä FysioEeviksen Rauhamäen Eevamarin ja Terveysräätäli Kankaanmäen Päivin kanssa vuoroon vedetään 3 viikon jaksoja omilla teemoillamme. Mukana on hikoillut n 10-15 jumppaajan joukko. enemmänkin Pasaapelin saliin mahtuisi, joten rohkeasti vaan mukaan. Niin ja onhan sitä toki LASB:n taustajoukoissa tullut myös häärittyä. Säbä on parasta paikanpäällä.

Nyt katseet on jo talvessa ja hiihtolajeissa. Marraskuun alussa suihkitaan kisakausi käyntiin Imatran FIS-hiihtojen merkeissä ja marraskuu huipentuu Rukan maailmancup avaukseen. Siellä muuten kuuluttamon tiimin muodostavat Mikon kanssa Pirjo Muranen ja Anssi Koivuranta. Aikamoista setti tarjolla. Kirjoitellaan kevättalvesta sitten joulun aikoihin.

Jotain uuttakin ensi vuodelle on tapahtumatuotannon puolelta tulossa, joten kannattaa olla hereillä mitä ensi vuonna keksitään ja missä kaikessa ollaan mukana. Syksyn sade ropisee ikkunaan ja illat pimenevät. Ei anneta sen masentaa, vaan painetaan ilolla ja uudella energialla eteenpäin.