Kesän korvalla

Mennyt kevät on ollut erittäin haastava isolle joukolla kaltaisiani yrittäjiä. Enpä olisi uskonut mitä voi yhdessä viikossa tapahtua, kun maaliskuun puolessa välissä lensin Östersundiin selostamaan kansainvälisen Paralympialiiton ampumahiihdon MM-kilpailujen tv-lähetystä. Kaikki oli valmista kilpailujen alkuun ja selostaja tehnyt taustakartoitukset ja kuulut urheilijoiden viimehetken tunnelmat.
Sitten kun aamulla hotellilla heräät uutiseen kilpailujen perumisesta, onkin kaikki sen jälkeen ollut aivan jotain muuta kuin suunniteltua toteutusta. Tapahtumat, kilpailut ja tv-tuotannot peruuntuivat yksi toisensa jälkeen ja omankin jaksamisen kanssa oli siinä vaiheessa tekemistä. Mitä minä nyt teen, miten eteenpäin?

Kun nyt kalenteri on tyhjentynyt ja olen ns väliinputoajayrittäjä eli ei oikein tukia ole ollut tuota kaupungin 2000 euroa enempää luvassa, on välillä tuntunut, että seinät kaatuu päälle. Tuet ovat edellyttäneet uusien kehitysprojektien käynnistelemistä. No kai tässä voisi jotain kehittääkin, mutta ongelma on se, että siihen pitäisi sijoittaa omaa rahaa kiinni, ja nyt kun sitä ei tule, niin mistä sitä taiotaan. No eteenpäin on katsottava ja toivottava että toiminta elpyy takaisin sille tasolle, jolle tässä päästiin.

No kun aikaa on, niin silloin yleensä näiden korvien välissä alkaa rattaat rullaamaan hieman sinne sun tänne. On ollut todella kiinnostavaa ja innostavaa olla mukana aloittamassa O-studiota, suunnistuksen omaa podcastia yhdessä Liikupin poikain kanssa. Ensimmäiset jakso on saatu maailmalle ja koko ajan opitaan uutta. Koskaan ei olla tehty ja taas tehdään. Kiitos jo mukana olleille vieraille ja tietysti koko tiimille (tänks KP, Otto, Antti, Ema ja JP) ?. Toivottavasti myös te kuuntelijat olette nauttineet.

Kun hallitus kirjasi koronarajoituksien avaamisesta vaiheittain toukokuun alussa, niin eihän tässä voinut muuta kuin laittaa rattaat pyörimään. Hollolan maastotriathlon muuttui yksipäiväisestä kaksipäiväiseksi tapahtumaksi ryhmälähdöin. Ja kiinnostusta on ollut. Mukavasti on ilmoittautumisia tullut. Nyt kun kelit vielä lämpenevät, niin eiköhän kuntoilijatkin uskallaudu viivalle testaamaan kevätkuntoaan. Kisa taitaa olla koko Suomen ensimmäinen triathlontapahtuma.

Isoin hypetys on ollut sitten meidän aivopierun eli Jukola 1995 uudelleen juoksun ympärillä. ? Aluksi piti vaan fiilistellä oman seuran porukalla 25 vuotta vanhoja ratoja ja kisaa, mutta siitähän se idea sitten lähti. Nyt tehdään sitten kutsukisaa niin Venloille kuin Jukolan Jusseille ja kaiken kukkuraksi tietysti kaikilla herkuilla eli GPS-seurannat ja ISTV -lähetys. Kiitos rakkaat yhtä hullut ystävät Severi, Timo ja Tommi. Kiitos myös nyt mukaan lähteneet kumppanit. Pienikin tuki on todella tärkeää ja motivoi tekemään. Isolla sydämellä rakkaudesta lajiin tehdään pientä ja toivottavasti myös kaunista.

Me tekijät tietysti toivomme, että mahdollisimman moni löytää itsensä ISTV:n lähetyksen äärestä lauantaina 13.6. klo 13 kun Venlat kirmaavat uudestaan 18. Venlojen viestin ja sitten illalla klo 23 on 47. Jukolan viestin uusinnan aika.

Miltä kesä sen jälkeen näyttää? No rehellisesti sanoen vielä hyvin epävarmalta. Täysi kalenteri on muuttunut tyhjäksi ja syksyn tapahtumien osalta ollaan odottavalla kannalla. Joustamista tämä tulee vaatimaan meiltä kaikilta. Toivottavasti kuitenkin kokoanisuus on plussan puolella kun syksyllä (luultavasti tuolloin) rustaan seuraavaa blogitekstiä. ? Toisaalta nyt on aikaa vaikka meloa Porvoonjoki päästä päähän tai pyöräillä mummolaan.