Kevät ei tuonut vipinää vaan hiljaisuutta

Kevät on pitkällä ja monella tapaa toimintamme pitäisi olla aktiivisimmillaan, mutta toisin on tilanne. Koronavirun epidemia on kuitenkin vaikuttanut toiminataan aika rajulla kädellä. Kalenteri ammottaa tyhjyyttään kevät kuukausien osalta ja kesänkin osalta elämme vahvaa epävarmuuden aikaa.

Vauva- ja perheuintitoiminta on tämän kevään osalta peruttu nyt kokonaan. Uimahallin ovet pysyvät säpissä koko kevään, joten uimaan päästään sitten ensi elo-syyskuun vaihteessa. Näin pitkää uintitaukoa ei pikku-uimareille ole koskaan ennen tullut.  Toivottavasti ammeissa ja omissa altaissa on vesi saanut kyytiä.
Uimapaikat säilyvät sellaisenaan, mikäli perheet niin toivovat. Uimareille on laitettu omaa postia asiasta.

Tapahtumarintamalla korona on ollut toiminnalle melkoinen kuolinisku. Kevääseen oli viritelty jo uuttakin tapahtumaa. Aprilli-viesti jäi toteutumatta, kuten aika moni kuulutus- ja selostuskeikka tältä keväältä. Mielenkiintoisimman episodin koin kansainvälisen paralympialiiton ampumahiihdon MM-kisoissa Östersundissa. Päästyäni paikalle valmistelin jo tv-selostuksen rytmityksiä ja taustoituksia. Aamulla kun heräsin hotellilla työpäivään, olikin ensimmäinen uutinen kilpailujen peruminen. Reissusta tuli melkoinen pikavisiitti. Kokematta jäivät myös Opiskelijoiden MM-hiihtosuunnistukset, Barents-Games ja Stadi-sprinttiviikonloppu. Viestiliiga ei päässyt pyörähtämään käyntiin ja kun vielä Jukolan viestikin siirtyi vuodella eteenpäin, niin nyt tätä kirjoitellessa ei kalenterissa ole merkintöjä ennen kesäkuuta. Saa nähdä miten kesän käy…

Työn alla on ollut myös iso lähes 1000 opettajan Liikkuva ja oppiva yhteisö -seminaari, joka myös pompsahti tältä huhtikuulta nyt vuodella eteenpäin, joten katseet on sekin osalta käännetty tulevaisuuteen. On siis koetettava kehittää sinnekin jotain uutta. Uuttahan on ainakin opetuksen siirtyminen verkkoon ja etäyhteyksin päähän. Uhka vai mahdollisuus? Varmasti se mitä eniten kaipaavat niin opettajat kuin oppilaatkin, ovat sosiaaliset kohtaamiset ja vuorovaikutus. Ehkä osaamme arvostaa niitä enemmän tämän kriisin jälkeen.  Koululaisprojekteista itseltäni peruuntui perinteinen hauholaisten leirikoulureissu Ahvenanmaalle. Katse on senkin osalta siirretty tulevaisuuteen.

Mutta tulevaisuuteen pitää uskaltaa katsoa positiivisesti ja rohkeasti. Panostetaan niihin asioihin, joihin voimme ja kehitellään samalla uusia juttuja. Kevään mittaan kannattaa olla siis kuulolla. Syksyyn on vielä pitkä matka, mutta tässä vaiheessa niin Hauhon Jokamiestriathlonin kuin Evo Trail weekendin järjestelyt etenevät normaaliin tapaan. Laitahan siis 5.8. ja 26.-27.9. kalenteriin. Hollolan maastotriathlon on suunniteltu kesän alkuun 7.6., mutta se osalta seuraan nyt tilannetta ja toukokuussa tiedotan mitä tulee tapahtumaan. Ideoita on jo muhimassa, jos muutoksiin joudutaan turvautumaan.

Tsemppiä kaikille arkeen ja jaksamista. Uskokaamme positiivisesti tulevaisuuteen ja luvatkaamme toisillemme, että suosimme suomalaista ja osallistumme ahkerasti tapahtumiin. Se tervehdyttää meidän kaikkien hyvinvointiamme.