Talvi toi mukanaan uusia haasteita

Edellisestä blogitekstistä on taasen vierähtänyt tovi, joten on aika pysähtyä koneen ääreen ja katsoa hieman taaksepäin ja etenkin tulevaisuuteen. Talven tultua meno on ollut mukavan puuhakasta ja se on samalla tuonut tullessaan myös uusia hienoa haasteita.

Vauva- ja perheuimarit ovat polskutelleet sunnuntai- ja maanantai-iltaisin Lammin uimahallilla. Nyt lähti liikkeelle jo yhdeksäs vuosi. Meininki altaalla on tuttuun tapaan ollut reipasta, kannustavaa ja iloista. On ollut ilo seurata miten pikku uimareista on kehittynyt vuosien saatossa melkoisia tekniikkataitureita. Harmaita pilviä toiminnan ylle toi viime vuoden lopulla tietoon tullut verottajan päätös liikuntapalveluiden arvonlisäveron uudelleen tarkastelusta. Mielenkiintoista on nähdä, tullaanko asiaan enää puuttumaan vai tuleeko tämä näkymään liikuntapalveluiden käytön vähenemisenä. Verottaja ei tässä tapauksessa ainakaan porkkanaa perheulle tarjoa.

Onneksi talveen on kuulunut myös paljon iloa ja uusia haasteita. Kuulutusrintamalla Rukan maailmancup avasi kauden ja ruotsinkieltäkin tarvittiin, kun hiihdon Suomen cup piipahti Vöyrillä. Det var nu bra att kunna tala lite svenska. Uusi laji kirjattiin repertuaariin, kun lentopallon Suomen Cupin finaalipeleissä nähtiin tuttu mies tekemässä katsomohaastatteluja ja yllyttämässä yleisöä. Sen verran reipasta meno oli, että ihan Turun Sanomien mieleni minä niin pahoitin -kommentointiinkin yllettiin.

Isoin aluevaltaus selostuksiin oli nopealla varoitusajalla tullut kutsu työtehtäviin Ylelle. Ensimmäistä kertaa työskentelin Pasilassa ja heti kuuden päivän putken, joka sisälsi 15 lähetystä nuorten MM-hiihdoista Sveitsin Gonsista ja Kanderstegistä. Hieno kokemus. Välillä meni kuva, joskus ehkä äänikin, toisinaan tuli tuloksia toisinaan ei ja ohjaajallakin riitti puuhaa. Kaikesta kuitenkin selviydyttiin ja palaute oli hyvää. Tulipahan puhuttua itsekseen viikon aikana sellainen reilut 20 tuntia.

Uusin aluevaltaus kypsyi hakemukseksi joulun aikoihin ja myöhemmin valinnaksi ko. tehtävään. Hakuilmoituksen tultua julki, heräsi jo välittömästi kiinnostus, mutta vasta myöhemmin asiat jäsentyivät hakemukseksi saakka ja tässä sitä nyt ollaan. Tehtävä suunnistusseura OK Trianin toiminnanjohtajana on mieluisa haaste. Vuosien saatossa on takataskuun kertynyt kokemusta monelta osa-alueelta suunnistuksen ja seuratyön parissa ja varmasti siitä kaikesta on hyötyä uudessa tehtävässä. Kaikkea aikaani seuratyö ei jatkossakaan tule kuitenkaan viemään. Tehtävä on puolipäiväinen ja työnkuvaan kuuluu paljon koordinointia ja suunnittelua. Kokonaisvaltainen suunnistajan polku OK Trianissa ja sen kehittäminen on yksi merkittävimmistä kehityspisteistä.  Aktiivinen, monipuolinen ja innostava seura – siinä tavoitteita. Vaikka olen ollut seuran jäsen koko sen olemassaolon ajan (Trianhan on kolmen itä-uusmaalaisen seuran,  Akilles OK:n, OK Orientin ja IF Sibbo Vargarnan), en kuitenkaan viime vuosina ole ollut mukana seuran toimintojen keskiössä. No, nyt hypätään sitten kertaheitolla niin keskelle kuin vain voidaan. Saas nähdä miten äijän käy.

Suunnistus tulee muutenkin olemaan tulevana vuonna vahvasti mukana Oikean Reitin toiminnassa. Vanha kunnon Viestiliiga tekee paluun ja on kunnia olla mukana siinä ydinporukassa, joka asiaa vie eteenpäin. Vastuulla on kuuden osakilpailun televisiointi Veikkaus TV:lle. Kiinnostus on ollut Viestiliigaa kohtaan positiivista ja onkin hienoa päästä tekemään asioita näkyviksi koko suunnistusväelle. Toivotaan, että onnistumme tehtävässämme. Syksyllä ollaan taas aika paljon viisaampia. Kun kesän ohjelmaan lisätään vielä Jukolan areenatuotanto, Kainuun Rastiviikko ja Opiskelijoiden MM-kilpailut Kuortaneella, niin vauhtia varmasti piisaa. Rasteilla tavataan!

-Mikko